Menu

Solvillan och vi

Jonna     &      Jocke

Jonna and Jocke Solvillan Guesthouse B&B Korpo
Solvillans värdar. Vi bor och lever året om i Korpo där vi trivs med livet i skärgården. Vårt intresse för gamla amerikanska bilar har även lett till ett intresse för gamla möbler och inredningssaker. Vi älskar att gå på loppis och fynda saker, så det var ganska självklart för oss, när vi började med Solvillan i vilken stil den skulle vara.

Vi vill erbjuda dig en lite annorlunda övernattning i Korpo. Vi vill att du ska känna dig som hemma... alltså som hemma hos mormor. Där du kan njuta av retro stämning och träffa andra människor. Där du kan grilla, spela spel, bada bastu eller bara sitta på terrassen och njuta av lugnet och naturen. Kanske se något rådjur äta äppel på gården. Vi vill att du ska trivas.

När du ger dig ut på äventyr i skärgården med cykel, bil eller buss, så ligger Solvillan bra till. Solvillan är precis intill Skärgårdens ringväg och S:t Olavs vandringsled. Solvillan ligger nära Nagu-Korpo färjan och bara ett stenkast från Galtby hamn (därifrån det går färjor både till Houtskär, Norrskata och Åland), och Korpo centrum. I Korpo centrum hittar du bra matställen, en välförsedd matbutik, andra butiker och en vacker stenkyrka samt mycket mera.

Om du planerar en resa till skärgården, kom till Korpo och övernatta bekvämt på Solvillan.

Vårt Guesthouse

Huset byggdes år 1966 av Brita och Åke som skulle flytta från Kökar till Åkes hemö Korpo. Detta för att barnens skolgång skulle bli lättare och för att Åke fått jobb på färjorna. Huset byggdes ut med badrum, bastu och vardagsrum ca år 1988.

Vi köpte huset av Brita i september 2020. Vi började genast renovera och bygga om det till inkvartering. I mitten av juli 2021 kunde vi öppna Solvillan Guesthouse. Solvillans möbler och inredning har vi bl.a. hittat på olika loppisar och nätsidor samt från olika hus tömmningar, en del har vi också haft själva från tidigare. Vänner och bekanta har också gett saker åt oss. Inredningen kommer hela tiden att leva och utvecklas i takt med att vi hittar nya intressanta grejer.

Kontakta oss

Contact Form
Korpovägen 231, 21710 Korpo
Hur kommer man till Solvillan
1,5 km från Galtby hamn
(Houtskär, Norrskata, Åland)
6 km från Pärnäs
(Nagu)
900 m från Skärgårdens ringväg
2,5 km från Korpo centrum
Webpage by Ubuntu Productions Korpo
Tietosuojaseloste